2017 | Complementair Groep neemt AT Computing over

Het Arnhemse Vijfhart IT-Opleidingen, onderdeel van Complementair Groep, neemt AT Computing uit Nijmegen over. Dit bedrijf uit Nijmegen levert cursussen, advies en ondersteuning op het gebied van open-source technologie. Net als Vijfhart bestaat AT Computing ruim dertig jaar; de 69-jarige eigenaar Hendrik-Jan Thomassen wilde een stap terug doen en zocht naar een oplossing om de continuïteit van zijn bedrijf en de werknemers te verzekeren. Die oplossing vond hij door samen te gaan met Vijfhart.

AT Computing blijft onder eigen naam actief; directeur Thomassen blijft voorlopig nog betrokken bij het bedrijf. Voor Vijfhart vorm AT Computing met zijn open source-opleidingen, -consultancy en beheer op afstand een waardevolle aanvulling op zijn dienstenaanbod. Het Nijmeegse bedrijf is gespecialiseerd in Unix, Linux, Atop, configuratiemanagementtools zoals Ansible en Puppet, Devops- tooling en programmeertalen zoals Python, C++ en C.

De huidige directeur Groep Bastiaan Janssen nam vorig jaar Vijfhart over van zijn vader. Met de aankoop van AT Computing begint hij met de verdere uitbouw van de Complementair Groep. Zijn ambitie is het uitbouwen van de groep tot een conglomeraat dat bestaat uit een groot aantal verschillende onderdelen. Met opleidingen en consultancy op het gebied van soft- en hard skills en methodieken (zoals Agile en Scrum).

Hij voorziet een grote vraag naar opleidingen. ‘Door de digitale transformatie wordt elk bedrijf een it-bedrijf. Dat betekent dat organisaties meer tijd en energie in it-kennis moeten stoppen. Zeker omdat er nu al sprake is van een enorm kennistekort in de it.’

Eef Janssen begon in 1984 Vijfhart IT-Opleidingen als aanbieder van Oracle-consultancy en -trainingen. Het bedrijf groeide daarna uit tot een van de grotere it-opleidingsinstituten van Nederland en biedt zo’n zevenhonderd it-opleidingen en zogeheten ‘soft skills’-trainingen.