Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » 2018 | Complementair Groep neemt Centric Education over

2018 | Complementair Groep neemt Centric Education over

  • door

Complementair Groep gaat via haar merk Vijfhart IT-Opleidingen vrijwel alle ict-opleidingen voor klanten en medewerkers van Centric verzorgen. Beide bedrijven werken al lange tijd samen en breiden die overeenkomst nu verder uit.

Centric was tot voor kort zelf intermediair voor externe ict-opleidingen bij zijn klanten, maar wil zich meer richten op de kerntaken. Vijfhart verzorgde al een aantal jaar een groot deel van de opleidingen van Centric.

Directeur van Vijfhart IT-opleidingen, Bastiaan Janssen, licht toe dat op dit moment vooral opleidingen rondom security, programmeren en beheer populair zijn. Hij ziet dat ict’ers willen specialiseren of juist een opleiding kiezen om hun kennis naast die specialisatie te verbreden. ‘We bieden een blended aanbod. Deelnemers kunnen zowel online, als klassikaal aan de slag en leren individueel en in groepsverband. Vaak is de wens om minder dagen in de klas te zitten.’

Janssen zegt dat hij door schaalgrootte sneller met opleidingen kan starten omdat er eerder voldoende aanmeldingen zijn. ‘Bij inschrijvingen op een open rooster kunnen cursisten vaak sneller aan de slag.’

Het Arnhemse Vijfhart IT-opleidingen levert bijna 35 jaar ict-opleidingen en cursussen. In september 2016 nam Bastiaan Janssen het bedrijf over van zijn vader. De aanbieder van opleidingen profileert zich sindsdien steeds meer als een partner die opdrachtgevers helpt bij de groei van hun bedrijf.
In oktober 2017 werd AT Computing overgenomen en aan de Vijfhart Groep toegevoegd.