2019 | Complementair Groep neemt GoodSense over

Complementair Groep, het moederbedrijf van o.a. Vijfhart IT-Opleidingen heeft Goodsense uit Gouda overgenomen, een it-aanbieder van opleidingen en detachering. Met de overname breidt de it-opleider uit Velp (bij Arnhem) zijn specialisme op het gebied van business & it-management verder uit. Daarnaast vormen de consultancy- en detacheringsdiensten van Goodsense een aanvulling op de geaccrediteerde opleidingen van Vijfhart.

Goodsense is in 2001 opgericht. De activiteiten bestaan uit open opleidingen, maatwerktrainingen, inhuis-opleidingen, examens, detachering en consultancy. Het Goudse bedrijf is gespecialiseerd in het vakgebied van business en it-management. Hieronder vallen specialisaties als agile, projectmanagement, servicemanagement, devops & lean.

Vijfhart en Goodsense werkten al sinds 2011 samen. Door de overname verwachten beide partijen sneller te kunnen groeien.

Door de komst van de opleider uit Gouda breidt Vijfhart zijn specialisme op het gebied van business & it-management uit. Verder biedt het bedrijf advisering en detachering. ‘Dit is een mooie aanvulling op de geaccrediteerde opleidingen die wij bieden’, stelt Bastiaan Janssen, algemeen directeur van Vijfhart, in een persbericht: ‘Deze overname past in onze strategie om zowel autonoom als met overnames verder te groeien als dé kennispartner voor werkend Nederland.’

Het Arnhemse Vijfhart IT-opleidingen levert zo’n 35 jaar it-opleidingen en cursussen. In september 2016 nam Bastiaan Janssen het bedrijf over van zijn vader. In oktober 2017 kocht Complementair Groep AT Computing uit Nijmegen.

In maart 2018 verwierf het bedrijf de activiteiten van Centric Education. Bij de groep werken circa vijftig man met daarbij een pool van in te zetten opleiders.